Hlavní obsah

Policejní honička v rychlosti 252 kilometrů za hodinu

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cambridgeshire

Policisté zveřejnili část záznamu, kterou během jízdy natočila policejní kamera. Policista na motorce na něm pronásleduje unikajícího čtyřiačtyřicetiletého řidiče, který jede na motorce před ním.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista nahání motorkáře v šílené rychlosti

 
Článek

Nezodpovědný motocyklista proháněl policii celých osm minut, když jim ujížděl a kličkoval mezi auty po tříproudé vozovce v Cambridgeshire ve východní Anglii. Po dlouhém pronásledování nakonec policista Petera Clarka předjel a zastavil.

Za svoji nebezpečnou jízdu skončil unikající řidič před soudem. Tam se obhajoval tvrzením, že je zkušeným jezdcem a že měl motorku celou dobu pevně pod kontrolou. Navíc tvrdil, že si policejní motorky, která ho pronásledovala, vůbec nevšiml.

Soud ho přesto odsoudil za nebezpečnou jízdu a potrestal ho odnětím řidičského průkazu na dobu osmnácti měsíců. Kromě toho musel Clark zaplatit i pokutu ve výši téměř šedesát tisíc korun.

Policejní konstábl Francis Crawford řekl, že je rád, že soud bral Clarkovo velmi nebezpečné počínání vážně: “Hodnocení nepřiměřené rychlosti na silnicích nezávisí na tom, jak zkušený řidič si myslíte, že jste. Není to prostě akceptovatelné.”

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám