Hlavní obsah

Pohřbili špatného psa, jejich fenka se po pěti dnech našla

Když šestadvacetiletá Britka Codie Huttonová viděla na silnici nehybné psí tělo, bylo jí jasné, že jde o její milovanou fenku anglického špringršpaněla Maisie. S hlubokým zármutkem pak společně s rodinou tělo pohřbila. Jaké bylo její překvapení, když se fenka o několik dní později našla vyčerpaná, ale živá zdravá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dramatický příběh započal v sobotu 5. listopadu překvapivým ohňostrojem. Codie Huttonová cestovala s Maisie domů přes město Woodbridge v panství Suffolk. Rozhodla se fenku trochu provětrat, jenže téměř ve stejném okamžiku, co otevřela dveře, vybuchl na obloze barevný ohňostroj a fenka utekla.

„Okamžitě vystartovala pryč od auta,“ popsala Huttonová dramatické chvilky. „Bylo ještě docela brzo, takže jsem žádný ohňostroj nečekala. Chtěla jsem s ní jít jen na krátkou procházku na vodítku,“ vysvětlila.

Jenže místo toho vyděšená fenka zmizela kdovíkde. Během tří hodin zorganizovala Huttonová za pomoci rodiny a přátel pátrací skupiny, které se pustily do hledání. Blížila se noc a pes nebyl stále k nalezení a nenašel se ani druhý den.

V pondělí pak Huttonová obdržela telefonát, který ji zdrtil. V místech, kde se fenka ztratila, našli u silnici psí tělo – nebo spíše jeho větší části. Veterinář sice nenašel čip, který fenka měla, rodina nicméně podle znaků na tlapkách a ocase usoudila, že jde o Maisie. Psa patrně srazilo auto.

Tělo s pelíškem a fotkou zvířete pohřbila rodina na zahradě u svého domu v Crowfieldu. „Musela jsem říct tříletému synovi Taylenovi, že je teď v psím nebi. Bylo to hrozné,“ uvedla Huttonová.

Jenže veterinář, který tělo prohlížel, byl stále přesvědčen, že nemuselo jít o Miasie. Pro všechny případy tedy neodvolal pátrání. A to nakonec přineslo své ovoce. Ve středu mu kdosi zavolal, že zahlédl psa odpovídající popisu Maisie. O další den později byla fenka odchycena u školy zhruba 27 kilometrů od místa, kde se ztratila.

Byla pohublá, hladová, ale jinak v pořádku. Shledání bylo dojemné. „Nemohla jsem pořád uvěřit, že je to opravdu ona,“ oddechla si šťastná žena. Největší radost ale prý měl její tříletý syn.

Pes narušil vojenskou přehlídku. Nevadilo mu ani pochodování vojáků

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám