Hlavní obsah

Podle některých médií je Kylie po operaci

Novinky, Petra Timoumiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Některá australská média uvádějí, že zpěvačka Kylie Minogue, která trpí rakovinou prsu, už je po operaci, kterou měli provést lékaři nemocnice na předměstí Melbourne. Jiné deníky a agentury uvádějí, že ji zákrok čeká do konce tohoto týdne.

Článek

Lékaři zjistili, že rozsah nádoru je pouze lokální a nešíří se do dalších tkání. Ve čtvrtek o tom informoval její manažer, jehož odcitovaly světové sdělovací prostředky. Tím se zvyšuje naděje na úspěšnou léčbu popové superstar.

Šestatřicetiletá Minogue nastoupila do římskokatolické nemocnice St. Francis Xavier Cabrini na melbournském předměstí  Malvern. Zprávy o termínu operace se různí. Například australský server Cathnews.com píše: "Podle nemocničních zdrojů se Kylie měla operaci podrobit dnes."

Naproti tomu například internetová verze deníku The Washington Post uvádí, že zákrok bude proveden v nejbližších dnech.

Každopádně zpěvačku po operaci čeká léčba chemoterapií a radioterapií. Rovněž ji odborníci budou léčit hormonální terapií, která se při léčbě rakoviny používá.

"Kylie se podrobila řadě vyšetření, která měla určit postup při operaci. Je v rukou těch nejlepších australských odborníků," uvedl Terry Blamey, zpěvaččin manažer. Lékaři definitivně potvrdili, že nádor je lokálního rozsahu (jen na prsu) a není rozšířen do jiných orgánů.

Skutečnost, že nádor není rozšířen, zvyšuje šance na uzdravení, uvedla Helena Zorbasová, jedna odbornice z týmu lékařů, kteří o zpěvačku pečují. "Víme, že šance na úspěch jsou vysoké, když není rakovina v době určení diagnózy rozšířena," řekla a dodala: "Je to tedy velmi dobrá novina." Podle odborníků se až devadesát procent pacientek, u kterých se nádor zjistí v raném stádiu, vyléčí.

Podpora fanoušků i kolegů

Fanoušci ze všech koutů světa již vyjádřili své hvězdě podporu. Chodí jí milé dopisy a lidé jí posílají květiny a drobné dárky. Kylie jim všem ze srdce poděkovala, zájmem o svou osobu je dojatá.  "Můj vřelý dík patří neuvěřitelnému počtu lidí, kteří mi v posledních dnech posílají vzkazy se svou podporou," uvedla Minogue.

"Chci vás ujistit, že se o mě dobře starají," řekla Kylie. "Olivier (její přítel - pozn. red.) je po mém boku, mám kolem sebe rodinu a hodně přátel," dodala.

"Také bych chtěla popřát štěstí všem Australankám i ženám po celém světě, které čelí této nemoci," podotkla zpěvačka, která se v minulosti angažovala při charitativních akcí na podporu výzkumu rakoviny prsu. Například v roce 2002 byla na londýnské aukci prodána podprsenka v hodnotě v přepočtu asi 170 tisíc korun, výtěžek putoval na výzkum tohoto zákeřného onemocnění. Další finance byly vytěženy i z mnoha obdobných dobročinných akcí.

Podporu zpěvačce již vyjádřily i osobnosti se světa showbyznysu, mezi prvními byla Anastacia [celá zpráva], dále se k ní připojil také legendární hudebník Elton John.

Rakovina rodinu zpěvačky pronásleduje. Její otec v současnosti bojuje s rakovinou prostaty, kterou u něj lékaři objevili před třemi lety.

Recidivu nelze vyloučit

Minogue má šance na uzdravení i podle vyjádření českých odborníků.  "Šance jsou velmi dobré. Samozřejmě záleží na velikosti nádoru, pokud je menší a bez uzlin, prognóza je lepší," sdělil Novinkám specialista onkologického oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze, který si nepřál zveřejnit jméno.

"Naděje se zvyšují včasným záchytem. I kdyby měla o prs přijít, je vysoká šance, že bude vyléčena. Recidivu vyloučit ale nelze. Pacientka musí být pečlivě sledována až do konce života," uzavřel specialista.

Rakovina prsu je jednou z nejčastějších příčin úmrtí žen v Austrálii. Ročně je nemoc objevena u dvanácti tisíc místních obyvatelek. Australanky do čtyřiceti let tvoří šest procent všech případů rakoviny prsu v zemi.

V České republice přibude ročně asi 4600 případů rakoviny prsu, tento počet stále stoupá. Asi 1800 žen ročně nemoci podlehne.

Karcinom prsu se nejčastěji vyskytuje u žen ve věku od 55 do 59 let, trpí jím však i mladší ženy. Lékaři doporučují pravidelná samovyšetření, v případě sebemenšího podezření by měla žena vyhledat odbornou pomoc.

Kylie Minogue

se narodila 28. května 1968 ve znamení Blíženců v australském Melbourne. Otec Ron, matka Carol, Bratr Brendan (1970) a sestra Danielle (1971). Natočila patnáct alb a téměř padesát singlů. Hrála v několika televizních filmech a seriálech, z nichž nejznámější je seriál Sousedé (1986). Vedle Nicole Kidmanové ztvárnila krásnou vílu v celovečerním romantickém muzikálu Moulin Rouge.

Od dětství byla matkou vedena k hudbě a tanci a v jedenácti začala pracovat na vlastní kariéře. V roce 1988 natočila debutové album Kylie. V roce 1992 vydává desku top hitů Greatest Hits.

S Nickem Cavem nazpívala v roce 1995 veleúspěšný společný duet Where The Wild Roses Grow. Kvůli tragické smrti princezny Diany v roce 1997 musela další desku Impossible Princess přejmenovat na britském trhu na titul Kylie Minogue. V roce 2003 zazářila albem Body Language.

V roce 2004 získává první cenu Grammy za píseň Come Into my World. Mezi její další úspěšné desky patří Fever (2001) a Fever Re-Released (2002).

Oficiální web Kylie Minogue je na adrese  www.kylie.com.

(kf, Novinky)

Reklama

Související témata:

Související články

Kylie Minogue má rakovinu prsu

Lékaři u australské zpěvačky Kylie Minogue objevili rakovinu prsu, která je podle nich v počáteční fázi. Kvůli dalším vyšetřením musela odložit své koncertní...

Kylie Minogue se tento týden podrobí operaci

Australská popová zpěvačka Kylie Minogue se tento týden podrobí operaci kvůli rakovině prsu, která u ní byla před nedávnem zjištěna. Uvedl to ve čtvrtek její...

Výběr článků

Načítám