Hlavní obsah

Kylie se už léčí, šance na úspěch jsou vysoké

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MELBOURNE

Australská zpěvačka Kylie Minogue, u níž lékaři objevili rakovinu prsu, již zahájila léčbu. Podle odborníků má vysoké šance na uzdravení, tomu výrazně přispívá i fakt, že se na nemoc přišlo včas, napsal internetový server Times Online.

Článek

"Není to rozsudek smrti," ujistila Helena Zorbasová, vedoucí australského státního centra pro boj s rakovinou prsu. Podle ní má Kylie typ rakoviny, s nímž lékaři dokáží dobře bojovat a úspěšně ho léčit. "Stále více a více lidí tuto nemoc přežívá," doplnila.

Její optimismus sdílí rovněž zpěvaččina sestra Danni. "Rakovina byla objevena tak brzy, že jsme všichni přesvědčeni, že to dobře dopadne," řekla.

Naději vyjádřil i zpěvaččin dlouholetý přítel, jehož Kylie zná od svých třinácti let. "Je to nejsilnější dívka, kterou jsem kdy potkal a znal," prohlásil David Woods. "Přeju jí jen to nejlepší."

Šestatřicetiletá Minogue se léčí v Melbourne, kam ji přijel podpořit i její přítel, francouzský herec Olivier Martinez. Do nemocniční péče podle dostupných zpráv nastoupila ve středu. Na nemoc prý upozornila sama, když při samovyšetření narazila na podezřelou bulku.

Zpěvačka musela ze zdravotních důvodů zrušit koncertní turné Showgirl Tour, vystupovat měla postupně v Sydney, Melbourne, Adelaide a Perthu. Pak měla odjet do Singapuru a Hong Kongu. [celá zpráva] Fanoušci nemusejí vstupenky vracet, budou je moci uplatnit při nově stanoveném datu jejího koncertu.

Rakovina prsu je jednou z nejčastějších příčin úmrtí žen v Austrálii. Ročně je nemoc objevena u dvanácti tisíc místních obyvatelek, uvádí se v údajích národního střediska. Australanky do čtyřiceti let tvoří šest procent všech případů rakoviny prsu v zemi.

Reklama

Související témata:

Související články

Kylie Minogue má rakovinu prsu

Lékaři u australské zpěvačky Kylie Minogue objevili rakovinu prsu, která je podle nich v počáteční fázi. Kvůli dalším vyšetřením musela odložit své koncertní...

Výběr článků

Načítám