Hlavní obsah

Poctiví pracovníci letiště v Keni vrátili turistovi zavazadlo s bezmála půl milionem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva pracovníci letiště v keňském hlavním městě Nairobi a policistka vrátili britskému turistovi nedotčené zavazadlo s 19 tisíci dolary (474 tisíc korun) a dalšími cennostmi. Stanice BBC informovala, že Brit byl ve skupině, která se vracela ze safari v rezervaci Maasai Mara.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Benson Nickolson zavazadlo ztratil na Wilsonově letišti v Nairobi. Zaměstnanci letiště a policistka kontrolovali, zda uvnitř nejsou výbušniny, a pak kontaktovali majitele.

„Všech 19 000 dolarů a několik tisíc keňských šilinků bylo nedotčeno. Stejně tak všechny mé karty a cenné předměty včetně věcí, které mi darovala má zemřelá matka. Byl to sen,“ napsal Nickolson v děkovaném e-mailu zaslaném policii.

Vysvětlil, že tak velkou sumu peněz potřeboval, aby zajistil přesuny skupiny turistů a její pohodlí. Joseph Kabangi, který řídí bezpečnostní oddělení letiště, řekl v rozhovoru s televizí, že „poctivost patří k základním hodnotám“ letištních zaměstnanců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám