Hlavní obsah

Po příjezdu na Nový Zéland vás uvítá 13metrová příšera

Novinky, vps
Wellington

Od minulého týdne vítá návštěvníky Nového Zélandu, kteří přiletí na letiště ve Wellingtonu, plastika Gluma v nadživotní velikosti. Téměř 13metrovou sochu postavy ze slavné fantasy ságy Pán prstenů navrhlo trikové studio Weta Workshop, o vyřezání se pak pomocí motorových pil postaral japonský umělecký sochař Masajuki Ohaši.

BEZ KOMENTÁŘE: Nad letištní halou se tyčí obří Glum z Pána prstenů

 
Článek

Tvorba celého projektu zabrala přes čtyři měsíce, kompletní instalace pak trvala tři noci. Sochu Gluma bylo potřeba rozdělit na devět částí, jinak by se totiž nevešla do vstupních dveří letištní haly.

Všechny části instalace byly vyřezány z polystyrenu, na jejich konečném modelování a barvení se podílelo 18 modelářů, malířů a dalších řemeslníků. Celková váha objektu je přes 1200 kilogramů.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle probíhala instalace Gluma na letišti

Socha Gluma byla na letiště umístěna zhruba měsíc před premiérou filmu Hobit: Neočekávaná cesta, který se stejně jako trilogie Pán prstenů natáčel na Novém Zélandu. Podle Richarda Taylora, šéfa studia Weta, se však nejedná pouze o reklamu k novému filmu, ale o propagaci novozélandského filmového průmyslu jako celku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám