Hlavní obsah

Po nehodě cisterny se nad dálnicí objevila obrovská ohnivá koule

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Carlstadt

V pondělí večer se nad mezistátní dálnicí v New Jersey objevila obrovská hořící koule. Cisterna převážející asi 3000 litrů benzínu se totiž srazila s minivanem. Ohromné plameny, které natočil jeden z kolem projíždějících řidičů na kameru, byly vidět kilometry daleko. Místním hasičským jednotkám se naštěstí podařilo požár uhasit, odklízecí práce ale trvaly celou noc.

Článek

Kolem deváté hodiny večer se u mýta nedaleko Carlstadtu srazil minivan s cisternou plnou benzínu. Podle oficiální zprávy se 45letý řidič Hondy Odyssey, Yayah Bah z newyorského Harlemu, snažil vycouvat ze špatného pruhu, do kterého se zařadil, aby mohl zaplatit mýtné. Zřejmě si ale nevšiml cisterny a nacouval to přímo do ní. Náraz byl tak silný, že odhodil cisternu na betonová svodidla.

Cisternu zachvátily plameny, které byly vidět kilometry daleko. Ohnivá koule dokonce zastavila provoz v obou směrech dálnice. Padesátiletý řidič cisterny, identifikovaný jako Howard Kiefer, však vyvázl z nehody jen s drobným poraněním nohy.

Všech devět cestujících minivanu, který je vyroben pouze pro sedm lidí, naproti tomu muselo být převezeno do nemocnice. Tři pasažéři, včetně dvou dětí ve věku devět a 14 let, utrpěli vážnější zranění.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu

Pozůstatky této děsivé nehody musely být odklízeny celou noc. Povrch silnice byl totiž značně poškozen vysokými teplotami a ohněm. Dálnice pak byla otevřena v úterý krátce před sedmou hodinou ráno.

„Viděli jsme kouř až z hasičárny, která se nachází asi pět kilometrů od místa nehody. Naštěstí se plameny nemohly rozšířit na žádné budovy nebo veřejné prostory. Hořela jen cisterna na dálnici, takže jsme byli schopni oheň zvládnout a uhasit,“ řekl televizi WABC Robert Moore, šéf hasičů v Carlstadtu.

Reklama

Výběr článků

Načítám