Hlavní obsah

Po domácku vyzbrojený herní nadšenec policii navzdory převleku neunikl

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posedlost počítačovými hrami lidem nezřídka způsobuje problémy. Jeden takový nyní musí řešit 27letý muž, kterého policie ve francouzské metropoli zadržela vyzbrojeného výbavou, kterou fanoušci počítačových her znají z populární série Assassin's Creed, napsal server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Hráči při hraní historicko-akční série Assassin's Creed.

Článek

Místo nožů kolejničky ze šuplíku, kuklu, lopatku či multifunkční kleště. To je výbava samozvaného Asasína, který se marně pokoušel uprchnout pařížským policistům. Přitom důvod k zběsilému úprku neměl. Po spatření strážců zákona však začal utíkat, což policistům přišlo krajně podezřelé a muže začali pronásledovat.

Sedmadvacetiletý muž, označený jako Thomas G., však pověsti mrštných a hbitých mužů ze sekty Asasínů nedostál. Policisté muže dostihli a postupně odhalili jeho výbavu. Ukázalo se, že je vyznavačem fenoménu cosplay a převléká se do obleků svých oblíbených postav z počítačových her. Zda chtěl někomu ublížit, nebo se pouze neškodně procházel, v tu chvíli nebylo jasné.

Po zadržení policistům muž prozradil, že z kolejnic ukrytých na zápěstí pod kabátem se mohou vysunovat zhruba 30 centimetrů dlouhé čepele. Fanoušek počítačové hry Assassin's Creed, která je postavena právě na příbězích sekty Asasínů, skončil po zatčení ve vazbě a čeká na další průběh vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám