Hlavní obsah

Po deseti chlapcích se rodině konečně narodila holčička

Novinky, tcs

Alexis Brettová vešla ve známost jako první žena v Británii, která porodila deset chlapců v řadě. Když byla opět těhotná, s manželem Davidem už ani nečekali, že by to mohlo být jinak. Jejich přání se ale vyplnilo a na jedenáctý pokus už Alexis porodila holčičku.

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina pohromadě. Zleva: Campbell (17), Harrison (16), Corey (14), Lachlan (11), Brodie (9), matka Alexis s malou Cameron, Brahn (8), Hunter (6), Mack (5), Blake (3), otec David a Rothagaidh (2).

Článek

Rodinu Brettových nepřehlédnete. Máma, táta a deset synů, nejstaršímu Cambellovi je sedmnáct, nejmladšímu Rothagaidhovi dva roky. Nyní konečně, před třemi týdny, přibyla do rodiny holčička jménem Cameron. „Už s tím určitě končíme,“ smála se Alexis v rozhovoru pro britský Mirror.

„Nebude žádné další dítě. Říkala jsem to minule, ale teď už to myslím absolutně vážně,“ dodala. Že je Alexis opět těhotná, zjistila minulé Vánoce. Celá rodina měla přes svátky zažívací obtíže, žena s nevolností bojovala podstatně déle než zbytek rodiny, a pojala tedy podezření, které se těhotenským testem potvrdilo.

Manželský pár ze skotského Dingwallu se tentokrát nenechal překvapit a na rozdíl od předchozích deseti dětí chtěl znát pohlaví jejich dalšího přírůstku do rodiny. „Když přišly výsledky a Harrison (druhý nejstarší syn - pozn. red.) otevřel obálku, byla jsem nervózní. A pak jsem byla ohromená, že budeme mít holčičku,“ uvedla žena, která z posledních 18 let strávila osm let jako těhotná.

I když Alexis nikdy neplánovala velkou rodinu, je za ni vděčná, i když to přináší těžkosti. Často se musí vyrovnávat i se sžíravými komentáři okolí. „Někteří si myslí, že musíme žít z přídavků, ale to není pravda. Manžel má dobrou práci, vydělává dokonce tolik, že na plnou výši dávek nedosáhneme,“ uvedla Alexis.

Foto: Profimedia.cz

Brettovi s vytouženou dcerkou Cameron

Čtyřicet párů bot v domě

Kromě starostí o chod velice početné domácnosti se musí vyrovnat s tím, že jejímu manželovi Davidovi, který pracuje jako strojvůdce, byla před šesti lety diagnostikována Parkinsonova choroba v raném stadiu. Medikace však zatím pomáhá utlumovat symptomy zákeřné nemoci a David se kromě práce o rodinu příkladně stará, říká Alexis.

I když má rodina dvě auta, sedmimístné a pětimístné, Alexis neřídí, což činí veškeré přesuny celé rodiny logisticky náročnými. David musí jezdit nadvakrát. V domě, který má pět ložnic, se neustále povaluje na čtyřicet párů bot.

Brettovi však mají radost, že teď k podobným věcem přibudou i holčičí hračky. „David a já se na sebe někdy koukneme a říkáme si: ‚Co jsme to udělali?‘ Ale když nás některý z chlapců něčím rozesměje, vím, že to za to stojí,“ uvedla na konto nyní už třináctičlenné rodiny Alexis.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám