Hlavní obsah

Po Alžbětě II. pojmenovali v zoo roztomilé slůně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mládě slona indického, které se narodilo v ZSL Whipsnade Zoo v anglickém hrabství Bedfordshire, dostalo jméno Nang Phaya. To odkazuje na zesnulou královnu Alžbětu II., v thajštině totiž znamená „královna“ či „mocná ženská panovnice“.

Foto: Profimedia.cz

Alžběta II. v roce 2017 zoo osobně navštívila.

Článek

Alžběta II. byla patronkou zoo, a to už od roku 1953. V roce 2017 zahradu osobně navštívila za doprovodu svého manžela a potřásla samici Donně chobotem. Fotografie z tohoto setkání se později objevila i na oficiální vánoční pohlednici z Buckinghamského paláce.

Vedení zoo se nyní rozhodlo pojmenovat mladou samici na počest zesnulé královny. Nang Phaya se narodila 22. srpna a momentálně váží už přes 150 kilogramů.

Foto: Profimedia.cz

Mládě dostalo jméno Nang Phaya.

„Chtěli jsme pro ni jméno, které bude reprezentovat její budoucí silnou pozici mezi ostatními slony. Zároveň jsme chtěli, aby odkazovalo na naši snahu o záchranu ohrožených slonů indických v Thajsku,“ uvedl Saravanee Namsupak, který na projektu záchrany slonů pracuje.

„Pojmenování po královně Alžbětě II. nám přijde jako vhodné vyjádření úcty k panovnici, která byla oficiální patronkou naší zoo,“ dodal Namsupak.

Královna Alžběta II. zemřela 8. září ve věku 96 let. Mimo jiné byla i vášnivou milovnicí zvířat.

Reklama

Výběr článků

Načítám