Hlavní obsah

Plzeňský šimpanzí klučina už objevuje svět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Šestitýdenní mládě šimpanze z plzeňské zoologické zahrady je už k vidění se svou mámou Márií ve venkovní expozici. Při horším počasí dvojice zůstává uvnitř a ošetřovatelé v těchto případech návštěvníky prosí o co největší klid.

Foto: Kateřina Misíková

Malý šimpanz vyrazil s mámou do venkovní expozice

Článek

„Daří se mu dobře, ale je droboučký, menší, než byla Caila,“ řekl Novinkám mluvčí zoo Martin Vobruba. Zmíněna samička Caila přišla na svět v první den roku 2020, nynější miminko tři dny před koncem roku 2023. „O tom, jak se bude sameček jmenovat, zatím rozhodnuto není, možná uspořádáme anketu,“ poznamenal Vobruba.

Foto: Kateřina Misíková

Malý šimpanz vyrazil s mámou do venkovní expozice

Mária se dočkala prvního potomka až v sedmatřiceti letech, otcem je stejně starý Siri. Oba rodiče patří do extrémně ohroženého poddruhu šimpanz čego.

Foto: Kateřina Misíková

Malý šimpanz vyrazil s mámou do venkovní expozice

V Plzni chovají šimpanze s přestávkami od roku 1964, loni se primáti dočkali zmodernizovaného venkovního výběhu. Současnou skupinu tvoří zmíněný samec Siri, čtyři dospělé samice, Caila a malý sameček.

Máma se o něj vzorně stará. Ostravská zoo zveřejnila první záběry vzácného šimpanzího mláděte

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám