Hlavní obsah

Plastiku můžete dopřát i svým domácím mazlíčkům

– RIO DE JANEIRO
Novinky, Korzo

Jaký pán, takový pes, platí doslova po celém světě. Ještě více chce v Brazílii k této pravdě přispět podnikavý veterinář Edgard Brito, který začíná nabízet zvířecím miláčkům vylepšení jejich přírozené vizáže.

Foto: Archív Áčkofest
Článek

Nejen lidé, ale už i jejich zvířecí miláčkové se mohou díky lékařskému zákroku obejít bez povadlých lící. Brazilský veterinář totiž aplikuje botoxové vyhlazovací injekce i zvířatům.

V repertoáru má riodejaneirský veterinář zkrášlovací zákroky, jaké nalezne člověk v těch nejvyhlášenějších salónech a klinikách plastické chirurgie. 

A tak mastifové, buldoci a pekingský palácový psík mohou dát vale svým vráskám, splihlých uší se může zbavit nejen starší králík, face lift si může dopřát třeba baset nebo bloodhound.

Nejlevnější zákrok přijde zájemce hodlajícího učinit ze svého pejska superstar zhruba na tisíc korun. "Krása je všemi žádaná. Všichni se chceme stýkat a vídat s krásnými lidmi, hovořit s někým, kdo vypadá báječně. A psi chtějí totéž," řekl veterinář deníku Las Ultimas Noticias. 

K nekonformnímu zvířecímu lékaři a jeho podnikání se zatím nevyjádřila žádná organizace bojující za práva zvířat. Plastická operace u "němých" zvířat je však velmi sporná.

Těžko si lze totiž představit, že by si nějaké zvíře skutečně přálo změnit svou přirozenou vizáž a navíc chtělo trpět ukrutnými bolestmi. To zatím ze všech živých tvorů ochotně podstupuje právě jen člověk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám