Hlavní obsah

Pivní zatáčka. Kamion vyklopil basy na místě s příznačným názvem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníkům zlatavého moku muselo srdce krvácet, když se objevila zpráva o kamionu s návěsem, který to s nákladem piva „říznul“ v zatáčce tak, že ztratil jeho velkou část. V Bavorsku, jen 60 kilometrů od českých hranic a v místě, které nikoli náhodou nese označení „pivní zatáčka“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pivní neštěstí se odehrálo minulý týden na dálničním nájezdu u obce Neudrossenfeld. Basy se stovkami litrů pěnivého nápoje v lahvích neodolaly odstředivé síle, prorazily bočnici a skončily na asfaltu.

Hromada střepů, roztroušené přepravky a vytékající pivo učinily komunikaci podle televizní a rozhlasové stanice Bayerischer Rundfunk (BR) na několik hodin neprůjezdnou. Hasiči navíc museli ručně složit z ložné plochy zbývající přepravky, které se povážlivě nakláněly a hrozily dalším sesuvem.

Policejní vyšetřování prokázalo, že 50letý řidič náklad špatně zajistil proti pohybu. Musí proto počítat s tučnou pokutou. Celková škoda se pohybuje kolem 35 tisíc eur (889 tisíc Kč).

Není to poprvé, co na stejném místě došlo k podobné nehodě. V nedalekém Kulmbachu je totiž pivovar, odkud pravidelně vyjíždějí auta s nákladem „ječmenné šťávy“, jak Němci pivu občas přezdívají, k distributorům.

Není proto divu, že si dálniční nájezd vysloužil pojmenování „pivní zatáčka“. Podle BR ale neoprávněně, protože náklad prý tady ztrácejí kamiony nejen s pivem, ale i se dřevem nebo betonem.

Deník Bild si nicméně narážku na pivo neodpustil, když svou zprávu o nehodě nadepsal titulkem „Na zdraví! Kamion ztratil stovky pivních bas“. „Pivo teklo proudem,“ přidal se list Süddeutsche Zeitung.

Kalamita na rozpáleném Zanzibaru. V barech dochází pivo

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám