Hlavní obsah

Pilotovi se udělalo nevolno, s letadlem přistál cestující

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně horké chvilky zažili v pondělí cestující v letadle mířícím z anglického Manchesteru na portugalský ostrov Madeira. Stroj musel nouzově přistát poté, co pilota postihly zdravotní komplikace a omdlel. K řízení místo něj usedl jeden z cestujících - rovněž pilot.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pilotovi společnosti Jet2 se v kokpitu udělalo nevolno a omdlel. Dramatickou situaci však pomohl vyřešit jiný pilot společnosti, který shodou okolností cestoval na palubě letadla s rodinou a chystal se na dovolenou.

Situace se odehrála okolo půl jedenácté dopoledne a stroj musel zamířit na letiště v Portu, kde kvůli nouzovému přistání byla více než hodinu uzavřena jedna přistávací dráha.

„Ozvalo se hlášení o tom, že v kokpitu došlo k problému. Naštěstí se ozval další pilot, který v letadle cestoval na dovolenou. Zvládli to skvěle,“ popsal situaci cestující Nicholas Banks.

Hrdina okamžiku pomohl posádce a druhému pilotovi s bezpečným přistáním na portském letišti a v kabině zůstal, dokud pro indisponovaného kolegu nepřišli zdravotníci. Ti 40letému muži poskytli první pomoc a převezli ho do nemocnice, o jeho zdravotním stavu zatím nejsou další informace.

Letiště v Portu po přistání linky LS765 obnovilo běžný provoz a cestující z letadla museli čekat na náhradní spoj, který je dopravil do cílové destinace, dodala britská společnost na sociálních sítích.

Reklama

Výběr článků

Načítám