Hlavní obsah

Piják roku. Brit se rozhodl vypít 2000 půllitrů za 200 dnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětadvacetiletý Jon May z Sheffieldu se před více než půlrokem pustil do bizarní výzvy. Dal si za úkol vypít dva tisíce půllitrů během dvou set dnů. Těsně před koncem je pár loků od úspěchu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Do alkoholového šílenství se Jon May pustil poté, co na sociálních sítích narazil na muže, který si dal za cíl vypít tisíc půllitrů za rok. A Jon si řekl, že to bylo málo. Se vší vervou se tak pustil do dvojnásobného objemu za mírně nadpoloviční čas.

Proč se zde zatím neobjevilo slovo pivo? Protože Jon zhruba půl napůl prokládá ležáky ciderem. V jednom ze svých videí to vysvětlil tím, že pít pořád to samé je nuda. Na druhou stranu tím jeho výkon spíše získává na hodnotě, protože cidery obvykle obsahují o něco více alkoholu než pivo. Minimum je 2,5 %, ale cider může mít až 13 % alkoholu.

A podobné je to s objemem. Jon žije ve Velké Británii, kde se nápoje neodměřují na půllitry, ale na pinty, které mají mírně vyšší objem (0,57 litru). Jon tak sebou ve skutečnosti prolije o 136 litrů více, než kolik by vypil například v českých nálevnách.

@j0nmay

Replying to @Grahams297 #jonmay #fyp #pints #alcohol #beer

♬ original sound - Jon May

Jonova řehole končí 20. října a těsně před koncem oznámil, že na poslední den mu sice zbývá více kousků, než původně plánoval, ale tato malá chyba při počítání „čárek“ není nijak zásadní. A tři dny před koncem přidal i několik dalších zajímavých čísel.

Útrata za nápoje se vyšplhala na 7936 liber (přibližně 226 tisíc korun) a dostal do sebe 361 088 kilokalorií. To je průměrně téměř 1833 kcal za den, což už není zase tak daleko k doporoučenému dennímu energetickému příjmu pro dospělé muže se sedavým zaměstnáním (2150 kcal). Přitom však přibral pouze něco kolem sedmi kilogramů.

Přisuzuje to skutečnosti, že všude chodí pěšky. „Necvičím, ale chodím do kostela, a to je půl míle tam a půl míle zpátky,“ řekl serveru Ladbible s odkazem na skutečnost, že se v místním kostele angažuje jako dobrovolník, takže tam dochází každý den.

Farář postavil v kostele malý výčep. Podle věřících jde o znesvěcení

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám