Hlavní obsah

Pětiletý chlapec zachránil matce život, pomohl mu angličák

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi pohotově se zachoval na konci července teprve pětiletý Josh Chapman z anglického města Telford. Ten své matce přivolal záchrannou službu, i když předtím sám v životě netelefonoval. Číslo tísňové linky objevil na angličáku v podobě sanitky.

Foto: Profimedia.cz

Josh objevil číslo na modelu sanitky.

Článek

Jednačtyřicetiletá Caroline Chapmanová si se svým synem hrála s modely autíček. „Hráli jsme si s maminkou a její oči se najednou zavřely,” řekl záchranářům pětiletý chlapec. Ten pohotově vytočil číslo 112, které objevil na modelu sanitky, se kterou si hrál.

Jak se ukázalo, Chapmanovou postihlo diabetické koma. „Když jsem se probudila, byli okolo mě záchranáři, kteří mi vysvětlili, že je zavolal Josh a řekl jim naši adresu. Nemohla jsem tomu uvěřit, nikdy předtím nikomu nevolal. Jsem na něj neuvěřitelně pyšná,” uvedla žena trpící cukrovkou.

Foto: Profimedia.cz

Jednačtyřicetiletá žena upadla do bezvědomí.

O nemoci své matky Josh ví. Dokonce předtím, než se rozhodl zavolat na tísňovou linku, běžel do kuchyně pro něco sladkého, nic ale nenašel. Teprve potom zavolal na číslo uvedené na modelu sanitky. Operátor následně s Joshem zůstal ve spojení až do příjezdu zdravotníků, kteří ženě v bezvědomí pomohli.

„Většinou na sobě poznám, že se blíží problém, tentokrát tomu ale nic nenasvědčovalo a upadla jsem do bezvědomí,” vysvětlila Angličanka pro britský Daily Mail.

Odměnu si užil

Po zveřejnění příběhu si malý Josh užil také zaslouženou odměnu. Místní policejní stanice chlapce pozvala na prohlídku služebny, což Josh s nadšením uvítal.

„Mohl se projet v policejním autě, strávili jsme společně úžasný den,” prozradila Chapmanová. Od policistů se Josh dočkal uznání a pochvaly. „Zachoval se předpisově, nepanikařil a byl statečný. Dokázal, že by v budoucnosti mohl být vynikajícím policistou, tak ho třeba za pár let přivítáme v našich řadách,” dodal vedoucí policejního oddělení Jim Baker.

Reklama

Výběr článků

Načítám