Hlavní obsah

Pes přibral do hry delfína

Novinky, Barbora Sirová

Delfíni a psi jsou známí svou přátelskou a hravou povahou a očividně to neplatí jen ve vztahu k člověku. Ve videu ze začátku tohoto měsíce, které už má na internetu přes milión zhlédnutí, spolu dovádějí zlatý retrívr a delfín. Záznam byl pořízen z pláže Rockingham v západní Austrálii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pes si hrál v moři s delfínemVideo: AP

 
Článek

Video vzniklo na pobřeží blízko města Perthu, což je hlavní město státu Západní Austrálie. Podle majitele psa a autora videa si zlatý retrívr chtěl hrát hned, jak delfína spatřil. Není to prý poprvé, co na pláži vyhledával interakci s těmito mořskými savci.

Pes za delfínem skočil do moře a ten hned pochopil jeho záměr. Vychytralý kytovec dělal nedostupného a držel se mimo dosah retrívra, kterého tím škádlil. Když na okamžik zmizel pod hladinou, jeho nový psí kamarád jej štěkotem ihned vybízel k návratu do hry.

Podle Larse Bejdera, místního experta na výzkum kytovců, se delfíni na mělčině objevují kvůli lovu ryb. Když přitom narazí na něco nového, zajímají se o to.

Není jasné, jaký mají delfíni ve skutečnosti vztah k ostatním členům zvířecí říše, píše list Daily Mail. Nicméně videí, na kterých tito kytovci přátelsky dovádějí se psy, se dá na internetu najít hned několik.

Reklama

Výběr článků

Načítám