Hlavní obsah

Pes Nanuq ušel 240 kilometrů přes zamrzlé moře

Australský ovčák jménem Nanuq ušel 240 kilometrů přes zamrzlé Beringovo moře a dostal se z aljašského ostrova sv. Lawrence až na americkou pevninu do osady Wales.

Pes se shledal s rodinou poté, co ušel 240 kilometrů přes zamrzlé mořeVideo: MANDY IWORRIGAN, AP

 
Článek

Pes zmizel na začátku března z osady Savoogna na ostrově v Beringově moři rodině, která byla navštívit své známé. Zaběhl se s jinými dvěma psy. Rodina se neznepokojovala, protože jeden z nich to dělal běžně, a to klidně na několik týdnů. I tentokrát se po nějaké době vrátil sám. Další pes jménem Starlight se objevil asi po dvou týdnech, Nanuq byl ale stále pryč.

Našli ho asi za měsíc v osadě Wales na východním cípu Aljašky. Jeho fotografie nálezci zveřejnili a pátrali, zda se někomu neztratil. „Napsal mi otec, že pes na fotografii ve Walesu vypadá jako náš Nanuq,“ řekla majitelka psa Mandy Iworriganová listu Anchorage Daily News.

Nálezce pak zkontaktovala přes Facebook.

„Vůbec netuším, jak se do Walesu dostal,“ dodala. Předpokládá, že část cesty strávil na pohybující se kře. Pes byl pokousaný od tuleně nebo ledního medvěda. Iworriganová předpokládá, že se živil mršinami tuleňů nebo lovil ptáky.

Zpět do Gambellu na ostrově sv. Lawrence už Nanuq přiletěl letadlem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám