Hlavní obsah

Pelé v závěti pamatoval i na nemanželskou dceru, ke které se nikdy nehlásil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární Pelé byl fotbalovou ikonou, ale jeho osobní život nebyl zrovna příkladný. Celý život odmítal, že je otcem nemanželské dcery, a dokonce nešel ani na její pohřeb. Za svou ji uznal až v poslední vůli, kde jejím dvěma synům odkázal část majetku.

Foto: ČTK

Pelé, vlastním jménem Edson Arantes do Nascimento

Článek

Sandra Regina Arantesová se narodila v roce 1964 poté, co měl legendární fotbalista aférku se služkou. Celý život však Pelé odmítal otcovství uznat.

Případ se nakonec dostal až k soudu a DNA testy prokázaly, že Sandra je Pelého dcera. Bylo jí dokonce přiznáno právo používat jeho příjmení do Nascimento. Ani poté se k ní ale král fotbalových trávníků nehlásil a jakýkoliv kontakt s ní odmítal.

Farmář vysázel v poli obří podobiznu Messiho

Koktejl

Nepřišel ani na její pohřeb, když v roce 2006 zemřela na rakovinu prsu. „Pošle věnec jménem rodiny (…), upřednostnil modlitbu doma,“ sdělil k tomu tehdy jeho mluvčí.

Jistého zadostiučinění se nakonec dočkali alespoň dva Sandřini synové Octavio a Gabriel. Pelé na ně totiž pamatoval ve své poslední vůli a odkázal jim Sandřin podíl z jeho jmění, jehož hodnota se odhaduje v přepočtu na 360 milionů korun.

Pelé si oba dokonce zavolal do nemocnice, kde se s ním den před jeho smrtí poprvé v životě setkali.

Pamatoval na všechny

„Děkuji bohu, že nám toto setkání umožnil,“ řekl Gabriel a zdůraznil, že o této chvíli jeho matka snila až do konce života.

„Byla to příležitost, na kterou jsme dlouho čekali,“ dodal s tím, že oba byli nadšení, když se dozvěděli, že je dědeček chce u své postele. „V každé rodině jsou spory a hádky, a ta naše není jiná. Ale jsou chvíle, kdy jsou láska a jednota důležitější než cokoliv jiného. Jsme extrémně šťastní,“ uzavřel Gabriel i za svého bratra.

Pelé byl třikrát ženatý a měl sedm dětí. Tři z prvního manželství, dvojčata z druhého a dvě děti byly nemanželské. Vedle Sandry se po záletnické romanci narodila ještě dcera Flavia, kterou měl s novinářkou Lenitou Kutzovou. Flavii však nezapíral. V závěti Pelé zmínil všechny své potomky.

Podle mnohých nejlepší fotbalista všech dob zemřel v 82 letech 29. prosince 2022 v nemocnici Alberta Einsteina v brazilském Sao Paulu. Přežila ho nejen jeho mladší sestra, ale také jeho stoletá matka.

Dvojník Pelého vzdal hold fotbalové legendě

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám