Hlavní obsah

Pavarotti a Bono budou společně hrát pro irácké uprchlíky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý italský tenor Luciano Pavarotti a zpěvák irské skupiny U2 Bono Vox spojí své síly, aby pomohli iráckým válečným uprchlíkům. Vysoký komisař pro uprchlíky OSN potvrdil, že se koncert odehraje 27. května v Pavarottiho rodišti v italské Modeně. S odvoláním na agenturu AP o tom informuje internetový server Ananova.

Foto: Marek Velebný

návštěvník vernisáže

Článek

V posledních deseti letech pořádal Pavarotti benefiční koncerty pravidelně každý rok. Letos bude výtěžek z koncertu věnován Organizaci spojených národů jako příspěvek na humanitární pomoc válkou zkoušenému Iráku. OSN zřídila uprchlické tábory na území Jordánska, Sýrie a Íránu.

Luciano Pavarotti a Bono Vox spolu koncertovali už v roce 1995. Tehdejší koncert byl věnován dětem trpícím během války v Bosně.

Bono Vox se v podobných akcích angažuje velmi často. V poslední době složil například píseň pro oběti útoku na New York 11. září 2001 a uspořádal vzpomínkový happening, jehož se účastnila celá řada známých umělců. O rok dříve se v rámci zasedání MMF a Světové banky v Praze zasazoval o pomoc rozvojovým zemím. Žádal, aby Mezinárodní měnový fond a Světová banky odpustily nejchudším zemím dluhy. Jindy zase U2 hráli v rodném Irsku pro mír v Ulsteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám