Hlavní obsah

Patrasová ukázala strašlivou jizvu: Znovu jsem se narodila

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvačka a idol dětí Dáda Patrasová přiznala Novinkám, že se znovu narodila. Tři dny po náročné operaci krční páteře se jí plíce a hrudník zalily krví a zpěvačka se začala dusit. Stále má velké problémy s dýcháním a také hybností levé ruky. V pondělí se poprvé od propuštění z nemocnice objevila na veřejnosti a ukázala jizvu, která ji "zdobí" na krku.

Článek

"Byla jsem na plánované operaci krční páteře, která dopadla výborně. Operoval mě věhlasný lékař Pavel Douša.  Brali mi štěp z pánve a části obratlů štěpem a titanovou svorkou nahrazovali," prozradila zpěvačka. Po plánovaném týdnu ale vinohradskou nemocnici neopustila. Tři dny po operaci nastaly vážné komplikace.

Plíce a hrudník se jí zalily krví. Zpěvačka se začala dusit. "Kdyby se mi to stalo doma, pravděpodobně bych už tady nebyla. Nešlo o následek operace, mohlo se to stát kdykoli. V nemocnici se mi dostalo okamžité první pomoci, nastal pořádný šrumec," prozradila Patrasová.

Následovalo devět transfuzí krve, zavedli jí pod žebry dren a odváděli krev z hrudníku a plic. "Místo pěti dnů jsem šla domů po patnácti dnech," vysvětluje.

Její zdravotní stav je stabilizován. Trápí ji ale velké potíže s dechem a také hybností levé ruky. "Po operaci mě bolelo rameno a paže, nemohla jsem s rukou prakticky vůbec hýbat. Bohužel když mi praskla céva, priority byly jiné. Na JIPce jsem totiž dostávala léky, které tlumily bolest, takže to bylo lepší. Ale pak to zase přišlo k sobě a já zjistila, že si nemůžu ze stolku nic podat, nemůžu se najíst," vysvětluje. Zanedlouho ji čeká magnetická rezonance a podle výsledků se bude pokračovat s léčbou.

"Věřím, že i to dýchání se brzy zlepší. Nebudu přeci takhle sípat pořád. Lékaři i já věříme, že se to zlepší," doufá Patrasová. "Strašně bych chtěla poděkovat profíkům z vinohradské nemocnice. Byli úžasní a bez nich bych tu bez přehánění možná už nebyla," řekla Novinkám na módní přehlídce v salónu známé vizážistky a stylistky Claudie Marčekové. Bylo to vůbec poprvé od propuštění z nemocnice, co vyrazila na veřejnou akci.

Kvůli problémům s dechem zatím nemůže zpívat. "Nepopadnu dech, zpívat opravdu nezvládám. 20. března bych měla mít představení pro děti. Budu se muset šetřit, ale zvládnout to chci. Nechci děti zklamat," dodala Patrasová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám