Hlavní obsah

Patnáctiletá Američanka pomáhá lidem bez domova a vyzývá veřejnost

Novinky, nčs

Při probíhající pandemii koronaviru se mnoho dobrovolníků z celého světa rozhodlo pomáhat ohroženým skupinám lidí. Teprve 15letá Shaivi Shahová z Kalifornie si vybrala bezdomovce. Informoval o tom server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Patnáctiletá dívka se rozhodla v nelehké situaci pomáhat lidem bez domova, kterým ve valné většině chybí základní hygienické potřeby, což představuje v době pandemie koronaviru větší potíže než obvykle.

Za podpory rodičů Shaivi nakoupila dezinfekční mýdla, roušky či krémy na ruce, začala je balit do balíčků a rozdávat bezdomovcům.

Asi jsem také měla koronavirus, uvedla Greta Thunbergová

Koronavirus

„Spousta lidí se dívá jen na svoje blaho a myslí jen na sebe a svoji rodinu,” říká dívka z Kalifornie, kde na ulici žije odhadem 150 tisíc lidí.

„Žijí na ulici a nemají žádnou ochranu. Takže i malá pomoc může být užitečná,” myslí si Shaivi, jež spustila také internetovou sbírku, aby mohla ve své činnosti pokračovat ve velkém. Zatím připravila 150 balíčků.

Nabádá ostatní

Kromě účinku samotné pomoci Shaivi doufá, že její činnost může v dalších lidech vyvolat potřebu pomáhat potřebným. „Je důležité vystoupit z komfortní zóny a někomu pomoct, i kdyby to měl být jen jeden člověk,” nabádá dívka.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Jen si na chvíli představte být v jejich kůži, nemáte dům, nemáte pořádné oblečení, nemáte nic. Zkuste pomoci, ať už jakkoliv,” dodává odhodlaně Shaivi.

Reklama

Výběr článků

Načítám