Hlavní obsah

Pašeráka zradili žízniví chameleóni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZÁHŘEB

Přílišná naivita se nevyplácí ani pašerákům. Dragoše Radoviče (25) zadrželi celníci, když se snažil provézt do Chorvatska 175 chameleónů z Thajska. Mladík si prý chameleóny vybral proto, že nejsou vidět.

Článek

Policie mladíka zatkla na záhřebském letišti krátce po přistání z Bangkoku, když si celníci všimli, že se horní strana jeho tašky hýbe. Když jej požádali, aby tašku otevřel, našli ohrožené ještěry, jejichž cena by na černém trhu dosáhla přibližně 2,5 miliónu korun. Pan Radovič je koupil za zlomek této částky, za zhruba 4 000 korun.

"Ten muž, který mi je prodal, tvrdil, že mění barvu, takže jsou proti jakémukoli povrchu neviditelní. Nikdo je prý v tašce neuvidí. Jenže ono to tak nefungovalo," postěžoval si zdrcený pašerák.

Záhadu stálobarevných chameleonů objasnili až veterináři, kteří byli přivoláni, aby se o ně postarali. Podle nich prodavač tak úplně nelhal, jenže nešťastní tvorové napěchovaní v tašce byli tak dehydrovaní a vystresovaní z letu, že dočasně svou schopnost měnit barvu ztratili. I kdyby však byli v dobrém stavu, celníci by je patrně v takovém množství nepřehlédli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám