Hlavní obsah

Paris Hiltonová jde na 45 dní do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dědička hotelového impéria Paris Hiltonová se bude muset víc než měsíc obejít bez jakéhokoli luxusu a bujarých společenských večírků. Kalifornský soud ji totiž v pátek poslal na 45 dní do ženského vězení kvůli porušení dočasného zákazu řízení automobilu.

Článek

Hiltonová se dvouhodinového slyšení u soudu v Los Angeles osobně účastnila, k soudu se však dostavila s desetiminutovým zpožděním. Pykat bude za to, že se 27. února řítila ve svém modrém Bentley v západním Hollywoodu třídou Sunset Boulevard vysokou rychlostí a navíc bez rozsvícených světel. Policisté, kteří ji tehdy zadrželi, zjistili, že celebrita byla kvůli předchozímu přestupku bez řidičáku.

Hiltonová se celou dobu a i u pátečního soudu hájila tím, že tehdy o odejmutí řidičského oprávnění nevěděla. "Velmi se omlouvám a od teďka si budu na všechno dávat velký pozor. Je mi to líto a nedělala jsem to všechno naschvál," ujišťovala soudce před vynesením rozsudku. V lednu přitom řidičce začala běžet tříletá podmínka kvůli řízení vozidla s alkoholem v krvi loni v září.

Soud mohl v pátek Hiltonové vyměřit trest až devadesát dnů za mřížemi. Hiltonová musí nastoupit do vězení 5. června. Trest si přitom musí celý odsedět v ženském nápravném zařízení v Lynwoodu u Los Angeles. Soudce Michael Sauer rozhodl, že si jej nemůže odpracovat, ani si jej nesmí odpykat mimo celu při použití elektronického monitorování.

S ostatními vězeňkyněmi se nesetká

Dědička pohádkového bohatství však bude v zájmu osobní bezpečnosti umístěna do maximálně dvoulůžkové, avšak spartánsky zařízené cely, a nepřijde do styku s ostatními vězeňkyněmi. V cele o rozměrech 3,6 krát 2,4 metru bude mít kontroverzní celebrita navyklá na veškerý luxus tohoto světa k dispozici záchod, umyvadlo a okénko o šířce 15 centimetrů.

Své blonďaté lokny bude pročesávat před zrcadlem z leštěného kovu. Televize je v klubovně, zavolat si bude Hiltonová smět pouze z telefonní místnosti na předplacenou kartu. Podle agentury AP se bude kráska muset v káznici spokojit s jedním teplým jídlem denně. Snídaně se podává mezi 6:00 a 7:30, což je doba, kdy nová vězeňkyně chodívá po prohýřených nocích spát. Maso se připouští jen drůbeží, hovězí nebo vepřové není povoleno, potvrdila dozorkyně Alice Scottová, která v lynwoodské věznici dohlíží na 2200 odsouzených.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám