Hlavní obsah

Parfém patří na vlasy

Právo, VK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Parfém neslouží ženám ani jako prostředek k vábení mužů, ani není pro většinu z nich módní doplněk. Většina žen ho používá nejen jako trvalou součást své osobnosti, ale především pro své vlastní uspokojení. To jsou výsledky z rozsáhlého výzkumu veřejného mínění, který v Rakousku provedla firma Clinique.

Foto: Veronika Vynikalová
Článek

Ukázalo se, že 60% žen používá parfém pro vlastní potěšení a na zlepšení nálady. Sedmdesát procent dotázaných uvedlo, že volba parfému záleží také na jejich momentálním rozpoložení. Proto jich má také většina žen více na výběr.

Ke flakónům se nečichá

Ke zveřejněným výsledkům přidali ještě několik zajímavých rad tvůrce Raymonda Mattse. Ten například upozorňuje, že zkoušet si v prodejně parfém tak, že si ho nastříkáme z bezprostřední blízkosti na zápěstí a pak k němu přivoníme, není správný postup. Obdobně tento odborník zavrhuje přičichnutí k otevřenému uzávěru flakónu.

Nejlepší pro posouzení skutečné vůně, která se musí nejprve vybalancovat v ovzduší, je nejdříve stříknout parfém několikrát nad sebe do vzduchu a pak rozptýlenou vůni nechat klesat ke svému nosu.

Parfém vlasy nevysuší

Pokud si netroufneme na tak nápadné vyzkoušení, pak si nastříkejte parfém na paži, ale z větší vzdálenosti. Raymond Matts také doporučuje, že parfém je nejlepší nastříkat zejména na vlasy.

Alkohol, v němž jsou jeho vonné složky rozptýleny, se postupně odpaří a na vlasech zůstanou vonné oleje. To také současně zaručí, že alkohol obsažený ve spreji vlasy nevysuší. Dalším místem, na které tento odborník doporučuje parfémy nanášet, je podkolenní.

Reklama

Související témata:

Související články

Brazilci vynalezli parfém v pilulce

Brazilští vědci tvrdí, že vynalezli parfém v pilulce, který budou lidé moci používat místo běžných deodorantů. Po desetiměsíčním výzkumu objev vůně v piluli...

Výběr článků

Načítám