Hlavní obsah

Paraguayský vládní činitel podepsal memorandum s fiktivním státem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paraguayský vládní činitel rezignoval na svůj post poté, co vyšlo najevo, že v říjnu podepsal memorandum o porozumění se zástupci fiktivního státu, který založil indický guru Nitjánanda.

Foto: Profimedia.cz

Memorandum o porozumění mezi Paraguayí a neexistujícím státem Kailása

Článek

Odhalení v Paraguayi vyvolalo skandál a spoustu posměchu na sociálních sítích. Tato latinskoamerická země však není jediná, která naletěla samozvaným představitelům Republiky Kailása. Začátkem letošního roku se jim podařilo zúčastnit zasedání jednoho z výborů OSN v Ženevě a také podepsat dohody s místními představiteli ve Spojených státech a Kanadě.

Arnaldo Chamorro, jenž působil ve vysoké funkci na paraguayském ministerstvu zemědělství, byl nahrazen krátce poté, co vyšlo najevo, že podepsal „proklamaci“ se zástupci Kailásy. Informovala o tom agentura AP.

Tento dokument mimo jiné vyjadřoval „upřímné přání a doporučení, aby paraguayská vláda zvážila, prozkoumala a aktivně usilovala o navázání diplomatických vztahů s Kailásou a její přijetí jako suverénního a nezávislého státu do různých mezinárodních organizací včetně OSN“.

Charismatický guru Nitjánanda, kterého v Indii stíhá policie za únos a znásilnění, založil vlastní ostrovní „stát“ údajně u pobřeží Ekvádoru. Republika Kailása má být podle jeho slov „nejlepší a nejčistší hinduistický stát na světě“. Soukromý ostrov pro tento účel koupili někteří z Nitjánandových movitých následovatelů. Jeho přesné umístění není známo.

Paraguayský poslanec se objevil nahý na online schůzi sněmovny

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám