Hlavní obsah

Papoušek ukradl zapnutou kameru, pořídil působivé záběry

Z jedinečných záběrů z akční kamery se může radovat rodina z Nového Zélandu. Video přitom natočil papoušek, který zapnuté zařízení ukradl a uletěl s ním pryč. Kameru se ale podařilo najít a video je teď hitem.

BEZ KOMENTÁŘE: Papoušek ukradl GoPro a natočil letecké záběry Nového ZélanduVideo: Alexandra Verheul via Storyful, AP

 
Článek

Rodina Verheulových přišla o kameru při horské túře v národním parku Fiordland na novozélandském Jižním ostrově. Během natáčení hejna papoušků se jedno ze zvířat rozhodlo, že si kameru odnese pryč, a bezmocná rodina jen sledovala, jak pták mizí i s kamerou za horizontem.

Ztraceného papouška našli na stanici metra, od té doby opakuje tamní hlášení

Koktejl

Ukradenou kameru se ale podařilo vypátrat. „Šli jsme za zvukem a viděli jsme papoušky na stromě. Když nás spatřili, tak uletěli. Můj syn se šel podívat na skály, kde by papoušek mohl přistát, a kamera tam skutečně ležela ještě zapnutá a nahrávala,“ uvedla pro místní stanici TVNZ Alex Verheulová.

Alpinští papoušci nestor kea (Nestor notabilis) jsou podobně jako vrány novokaledonské proslulí svojí inteligencí a milují zejména výrobky z gumy, například gumová obložení aut či pohorky. A právě gumový ochranný kryt mívají někdy také akční kamery.

Reklama

Výběr článků

Načítám