Hlavní obsah

Papež převzal symbolický šek za své vydražené lamborghini

Při pátečním setkání se šéfem italské automobilky a zástupci serveru omaze.com, jehož prostřednictvím se uskutečnila internetová charitativní loterie, převzal papež František symbolický šek na bezmála 900 tisíc eur (zhruba 23,3 milionu korun).

Foto: Lamborghini 2x

Papež podepisuje Lamborghini Huracan

Článek

Peníze vynesla charitativní aukce vozu Lamborghini Huracán, který předloni papežovi automobilka darovala. Setkání byl podle papežova mluvčího Mattea Bruniho přítomen i český občan, který v loterii zvítězil.

Podle sdělení Vatikánu půjde poslední splátka z výtěžku loterie ve výši 200 tisíc eur (5,2 milionu korun) na Haiti, na opětovné vybudování semináře zničeného při zemětřesení v roce 2010. Už dříve bylo převedeno 300 tisíc eur (7,8 milionu korun) na Společenství papeže Jana XXIII, které se stará o oběti prostitučních gangů a obchodu s lidmi.

Dalších 200 tisíc eur obdržela nadace Pomoc pro trpící církve, na podporu iniciativy, která se podílí na rekonstrukci obydlí, náboženských prostor a veřejných budov v irácké oblasti Ninive. Organizace podle Vatikánu pomáhá křesťanům vysídleným válkou „opět najít své kořeny a svou důstojnost".

Dvě italské organizace působící v Africe dostaly 160 tisíc (4,2 milionu korun) eur. V minulosti již papež obdržel darem například motocykl značky Harley-Davidson, následně jej rovněž poslal do charitativní aukce.

Reklama

Výběr článků

Načítám