Hlavní obsah

Palubní kamera zachytila pád letadla na dálnici. Pilot si sám dojel do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palubní kamera jedné z řidiček ve městě Kennesaw v americké Georgii ve čtvrtek zachytila pád malého letadla na středový travnatý pás na tamní dálnici. Během incidentu nebyl nikdo zraněn. Pilot letadla si dokonce krátce po nehodě sám dojel autem do nemocnice, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Nehodu letadla zachytila na palubní kameru Natasha Williamsová. Na záběrech je vidět, jak se malý letoun zřítil na dálnici a jen o kousek minul kolem projíždějící vozidla.

Šlo o jednomotorový letoun Grumman American AA-1, jenž se zřítil jen krátce poté, co vzlétl do vzduchu na letišti Cobb County nedaleko Atlanty.

„Letadlo mělo poruchu motoru a pilot se pokoušel o nouzové přistání, narazil však do elektrického vedení,” uvedl tamní policista David Buchanan.

„Bylo to šílené, letělo příliš nízko. Žiju tady celý život a vím, kudy letadla létají na letiště,” svěřila se Williamsová serveru Fox 5.

Drama v Kostarice. Letadlo sjelo po nouzovém přistání z ranveje a kus se ho odlomil

Zahraniční

Pilot z incidentu vyvázl bez vážnějšího zranění, dokonce krátce po nehodě sám dojel automobilem do nemocnice na pozorování.

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) byl o nehodě informován a nyní vyšetřuje její příčinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám