Hlavní obsah

Opuštěná šestinohá fenka dostala novou šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Původní majitelé ji opustili před obchodem, přesto má původně šestinohá fenka Ariel šanci na lepší život. Podstoupila úspěšnou operaci, při které jí byly odebrány nadpočetné končetiny, nyní se ze zákroku zotavuje. V budoucnu by měla zamířit do nové milující rodiny, která ji už snad nezavrhne.

Foto: Profimedia.cz

Fenka se těší dobrému zdraví (ilustrační foto)

Článek

Fenka byla nalezena loni v září v britském městě Pembroke. Veterináři jí dali jméno po disneyovské mořské víle Ariel, protože její dvě nadpočetné končetiny byly srostlé a nápadně tak připomínaly ploutev mořských panen. Informuje o tom server Daily Mail.

Mluvčí z organizace na ochranu opuštěných zvířat Greenacres Rescue uvedl, že fenka podstoupila operaci, při které jí byla „ploutev“ odebrána. Původně se veterináři domnívali, že budou muset zvířeti amputovat i jednu z běžných končetin, Ariel se ovšem ze zákroku zotavuje až nečekaně dobře.

„CT snímky ukázaly, že se neobjevilo nic nečekaného. A přestože nešlo o běžnou amputaci, obešla se bez komplikací,“ uvedl mluvčí. „Když jsme mluvili s veterináři, řekli nám, že se fenka zotavuje a pečovatelé ji zahrnují láskou. Ujistili nás, že si vede dobře,“ doplnil.

O budoucnosti se teprve rozhodne

Podle šéfky veterinární kliniky Vicki Blackové byla Arielina operace náročná a vyžadovala spolupráci mnoha odborníků včetně ortopeda, chirurga specializujícího se na měkké tkáně, anesteziologa či radiologa.

„Jsme rádi, že se tak milý psík zotavil z operace bez komplikací. Jsme pyšní na to, že se jakožto součást Bristolské univerzity můžeme zaměřovat na léčbu mazlíčků, jako je Ariel,“ dodala Blacková.

Příběh fenky chytil za srdce mnohé lidi, kteří se zajímají o její adopci. Podle záchranné služby se o její budoucnosti teprve rozhodne. Nejprve se totiž musí zcela zotavit.

Máme právo na klid. Starosta francouzské obce zakázal štěkání psů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám