Hlavní obsah

Opilý muž vjel s džípem na ranvej, zastavil veškerý letový provoz

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie

Čtyřiadvacetiletý Američan zažil svých pět minut slávy. Nemá se ovšem čím chlubit, v opilém stavu totiž vjel s džípem na ranvej největšího letiště v Pensylvánii. Tímto bláznivým činem, při kterém ho jeden ze svědků natočil na mobil, způsobil poplach a zdržení asi 20 letů.

BEZ KOMENTÁŘE: Opilec vjel autem na letištní dráhuVideo: www.nbclosangeles.com

 
Článek

Na letišti Philadelphia International Airport v okrese Delaware se minulý čtvrtek kolem desáté ráno odehrálo hotové pozdvižení. Muž identifikovaný jako Kenneth Richard Mazik z Chadds Fordu z ničeho nic projel plotem rovnou na letištní plochu.

„Nevěřím tomu chlápkovi. Souhlasíte s tím, když přímo tady opustíme ranvej pro případ, že by mířil přímo na nás?“ zeptal se jeden z pilotů letecké kontroly.

Mazik se posléze ve svém osobním voze typu Jeep Cherokee proháněl po ranveji, kde už ho pronásledovala policie. Celý incident netrval déle než pět minut a opilý Mazik skončil ve vazbě v 11:13.

Celá řada obvinění

Veškerý letový provoz byl z bezpečnostních důvodů zastaven na 35 minut. Zpoždění tak nabralo asi 15 až 20 letadel. Policie mezitím prohledala auto, zda v něm nejsou ukryty nějaké výbušniny. Žádné ale podle regionální televize WJAR nenašla.

Bláznivý řidič si vedle řízení pod vlivem alkoholu vysloužil celou řádku obvinění. Nyní mu hrozí trest například za napadení, útěk před policií nebo neoprávněný vstup na cizí pozemek.

„Šlo o velmi vzácný incident, jinak zabezpečení letiště odpovídá federálním standardům. Všechny bezpečnostní složky při řešení problému spolupracovaly nesmírně dobře a problém byl záhy zdárně vyřešen,“ stálo v oficiální zprávě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám