Hlavní obsah

Opice neohroženě rozmetala vosí hnízdo, pak si smlsla na larvách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou dávku odvahy prokázala opice v brazilském Rio de Janeiru, která zničila velké vosí hnízdo, aby si následně mohla smlsnout na larvách uvnitř. Hladového primáta neodradilo ani množství vos, které mu pravděpodobně uštědřily řadu bodnutí.

BEZ KOMENTÁŘE: Opice neohroženě rozmetala vosí hnízdo na doměVideo: AP

 
Článek

Opici při činu nachytala a natočila Daniela Dacorsová, obyvatelka domu, na němž se vosí hnízdo nacházelo.

„Před mnoha měsíci začaly vosy hnízdo stavět. Na začátku bylo malé, ale rostlo velmi rychle. Vím, že jsem ho měla odstranit, ale veřejné služby, které se o tyhle záležitosti běžně staraly, už to nedělají. Musela bych na to někoho najmout, což je ale velmi drahé,“ svěřila se agentuře AP Dacorsová.

O odstranění hnízda se však nakonec postarala opice, která k domu začátkem měsíce května zavítala a hnízdu plnému larev nedokázala odolat.

Tříletou holčičku v Číně napadla divoká opice a vláčela ji po ulici

Koktejl

„Jednoho rána jsem upravovala fotky, které jsem pořídila předchozí večer na akci, když jsem rázem uslyšela, jak se opice přibližuje. Zavřela jsem okno a pozorovala, jak hnízdo ničí,“ dodala obyvatelka domu s tím, že jí díky tomu ubyla starost.

„Měla jsem radost, protože jsem mohla vidět přírodu v akci, a také proto, že jsem se hnízda zbavila zcela přirozeně a zdarma,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám