Hlavní obsah

On se z toho vyspí, poradili hasiči majitelce mývala pod vlivem marihuany

Zoufalá majitelka mývala se v americkém státě Indiana uprostřed noci obrátila na hasiče, protože její zvíře bylo pod těžkým vlivem marihuany. Hasiči po zkušenostech s obdobnými případy u lidí ženě doporučili, aby otupělé zvíře nechala v klidu, neboť se prý z toho vyspí.

Foto: Profimedia.cz

Mýval severní (ilustrační foto)

Článek

„Běžně rádi pomáháme, obzvláště pokud jde o zvířata. Ve svých řadách máme řadu milovníků zvířat,“ řekl mluvčí hasičů Michael Pruitt ze stanice na předměstí Indianapolis, kde se incident stal.

Žena hasičům řekla, že se mýval dostal k cizím zásobám marihuany. Vzhledem k tomu, že marihuana je v Indianě nelegální nejen pro rekreační, ale i pro lékařské účely, tak se Pruitt domnívá, že se mýval možná přistěhoval z Colorada a o místním omezení nic neví.V Coloradu je marihuana legální od roku 2014, což z tohoto státu udělalo oblíbený cíl marihuanové turistiky.

Veterináři podle listu The Washington Post poznamenávají, že se stále více setkávají s případy, kdy se zvířata dostanou pod vliv marihuany. Nejčastěji se to týká psů. Podle veterinářů takové drogové opojení jen málokdy skončí špatně a zvíře jen potřebuje čas, aby se z rauše dostalo.

Hasiči se o události zmínili na Facebooku. Uživatelé internetu následně začali řešit nejen to, jak se zvíře dostalo k marihuaně, ale také to, zda má žena vůbec povolení na chov mývala. Pruitt k tomu uvedl, že o tohle se hasiči nestarají.

Reklama

Výběr článků

Načítám