Hlavní obsah

Okolnosti nebo obřízka? Pizzerie překlepem v oznámení pobavila kanadské město

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho úsměvů na tvářích vyloudil překlep, kterého se dopustila jedna pizzerie ve městě Timmins v kanadské provincii Ontario. Restaurace na dveřní vývěsce oznamovala, že večer bude mít zavřeno. Mělo to být kvůli neočekávaným „okolnostem“, ale v textu stálo, že je to kvůli neočekávaným „obřízkám“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vše zapříčinil automatický textový korektor v počítačovém programu, který slovo „okolnosti“ (anglicky circumstances) pozměnil na circumcisions, což v překladu znamená výše zmíněný zákrok na genitáliích. Pisatel rozmar aplikace zjevně přehlédl, takže na zábavu po celém městě bylo zaděláno.

Chyba neušla všímavému zákazníkovi, který oznámení restaurace Pizza Hut vyfotografoval a zveřejnil na sociálních sítích. Tam lapsus začal rychle žít vlastním životem, přičemž se do pobavené diskuse zapojila i místní nemocnice.

„Ahoj, vy tam v Timmins Pizza Hut. Držte se pizzy a obřízky penisů nechte na nás,“ reagovala klinika.

Z úsměvné historky vybruslila se ctí i sama restaurace, která vzápětí vyvěsila další oznámení, jímž zákazníkům slíbila určitou slevu. Kdo si koupí jednu pizzu střední nebo velké velikosti, dostane druhou jen za pět dolarů (115 Kč).

Nabídka má platit po blíže neupřesněnou „omezenou dobu“ s tím, že restaurace nebude vyžadovat ani žádné spropitné. „Vážíme si všech našich zákazníků a toho, jak se bavíte naším malým přešlapem. Zatracené automatické opravy,“ napsal sám manažer restaurace Marc Girard.

A národní centrála známého řetězce pizzerií připojila vtipné ujištění: „Slibujeme, že to jediné, co u nás řežeme, jsou pizzy.“

Skandál v Neapoli: Vyhlášený pekař veřejně propagoval pizzu s ananasem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám