Hlavní obsah

Obyvatele anglické vesničky mučí tajemné hučení

Britská vesnice Holmfield v anglickém hrabství West Yorkshire se už delší dobu potýká s nepříjemnou situací. Obyvatelé si stěžují na podivné hučení, jehož původ zatím nikdo není schopný přesně určit. A lidem dochází trpělivost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Obyvatelé Holmfieldu si stěžují, že kvůli hluku nemohou spát, nízkofrekvenční hučení prý způsobuje i zdravotní problémy. Situace došla dokonce tak daleko, že někteří obyvatelé si občas musí odjet odpočinout do hotelu za město.

Ačkoliv úřady od místních dostaly tip, že by se mohlo jednat o hluk pocházející z nedaleké průmyslové oblasti, po vyšetřování došlo vedení města pouze k tomu, že hučení „může pocházet z více zdrojů”, uvedla BBC.

Hra na oliheň už probíhá i ve skutečnosti, seriál mezitím překonal rekord

Koktejl

„Lidem to způsobuje zdravotní problémy. Zejména nespavost, bolest hlavy, bolest uší, ale také stres či úzkosti. U mě to vedlo k tomu, že jsem dostala pásový opar. Obyvatelé nemůžou už asi rok odpočívat ve svém vlastním domě. Hluk je nepřetržitý ve dne i v noci,” uvedla jedna z místních Yvonne Connerová, která podepsala společně s dalšími 400 lidmi online petici, ve které žádají lidé vyšetření původu zvuku.

„Vedení města je přesvědčeno, že zatím nelze určit jeden konkrétní zdroj hluku. Vyšetřování však stále pokračuje,” zaznělo na zasedání zastupitelstva. Tajemné hučení však zůstává i nadále.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám