Hlavní obsah

Obrovské hejno delfínů prchalo před dravými kosatkami

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bold Point

Mezi nejobávanější mořské predátory patří kosatky, zvláště pokud útočí ve skupině. Nezastaví se ani před svými vzdálenými příbuznými, delfíny. Přesvědčily se o tom desítky delfínů krátkohubých v zátoce Hyacinthe Bay v Kanadě. Jejich úprk před predátory v minulém týdnu natočil 51letý Kanaďan.

BEZ KOMENTÁŘE: Obrovské hejno delfínů se dalo na útěk před kosatkami

 
Článek

Pohyb obrovského hejna delfínů krátkohubých, jinak též plískavic plochočelých, se zprvu náhodným pozorovatelům z Britské Kolumbie zdál fascinující. Alespoň dokud si nevšimli, že delfíni bojují o holé životy, protože jsou pronásledováni dravými kosatkami.

Kosatky dravé jsou největšími zástupci čeledi delfínovitých a patří k obávaným mořským predátorům. Nemají žádné přirozené nepřátele a stojí tak na vrcholu mořského potravního řetězce. Živí se rybami, želvami, tuleni a mroži, ale nepohrdnou ani jinými kytovci.

Celé roky se přitom lidé domnívali, že se kosatky  útokům na své vzdálené příbuzné vyhýbají. Podobná videa a fotografie ale jasně dokazují opak.

Reklama

Výběr článků

Načítám