Hlavní obsah

Obama vyzradil recept na svůj ležák, český pivař by to nepil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký prezident Barack Obama vyzradil recepturu na pivo, které si nechává vařit v Bílém domě. Původně chtěl recepturu tajit, ale poté, co třináct tisíc Američanů podepsalo petici a jeho rádci ho upozornili na fakt, že má pár týdnů před prezidentskými volbami, šel šéf Bílého domu s pravdou ven. A nutno dodat, že medový mok by asi průměrného českého pivaře nenadchl.

V Bílém domě vaří své vlastní medové pivoVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Jeho White House Honey Ale obsahuje med, který jeho manželka získává z vlastních včelstev v zahradách prezidentského sídla. Seznam ingrediencí pro výrobu Obamova piva je následující: extrakt ze sladu, jantarově karamelový slad, med, sádrovec, kvasnice a kukuřičný sirup (dextróza).

„Když veřejné nadšení z piva z Bílého domu vykvasilo v takový šum, rozhodli jsme se raději vychmelit náš recept,“ uvedl jeden z kuchařů a také hlavní sládek Bílého domu Sam Kass.

Mluvčí Bílého domu dodal, že veškeré zařízení a ingredience si hradí prezident Obama z vlastního. Obamovi vaří světlou i tmavou variantu piva, jemuž dali jméno White House Honey Ale (svrchně kvašené medové pivo z Bílého domu).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám