Hlavní obsah

O vyhraných 600 tisíc eur se musí rozdělit s exmanželem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LYON

Peníze mohou lidem pěkně zamotat život. Přesvědčila se o tom jedna Francouzka, která před třemi lety vyhrála v loterii 600 000 eur. Aby se nemusela dělit s manželem, raději se s ním rozvedla.

Článek

Bývalý manžel se ale jen tak nedal odbýt a obrátil se na soud. Podle soudního výnosu se s ním teď jeho bývalá choť bude muset o výhru rozdělit. Žena, která do loterie investovala dvě eura, si myslela, že se nemusí o výhru s manželem dělit, protože spolu měli dohodu o odděleném majetku. Manželovi nic neřekla a požádala o rozvod.

Muž se ovšem brzy všechno dozvěděl. Nedlouho po rozvodu k němu totiž začaly pronikat zvěsti o tom, jak si jeho bývalá drahá polovička najednou pěkně utrácí. Právník bývalého manžela zdůraznil, že žena nemůže prokázat, zda dvě eura vydaná na nákup losu pocházela z jejích peněz či z peněz manžela. Soud v Lyonu mu dal za pravdu a žena bude muset bývalému muži vyplatit polovinu výhry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám