Hlavní obsah

O co, že sním cokoli, kasá se dobrodruh. Zatím vyhrává

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

"Podle Louise je vše k jídlu," stojí na internetovém profilu s názvem Food For Louis (jídlo pro Louise). Osmadvacetiletý Louis Cole z Roehamptonu na jihovýchodě Londýna má totiž zvláštní zálibu, rád posiluje svůj žaludek. Zatím poslední jeho video ukazuje, jak se potýkal s živým štírem.

Článek

Cole nabádá uživatele internetu, aby podávali návrhy na jeho jídelníček. Má však podmínku, všechna navrhovaná jídla musí pocházet z živé přírody. Před kamerou pak úkoly plní a videa nahrává na internet. Okusil tak například velké živé šváby, syrový mozek z ovce, koktejl z mrtvých myší nebo plnou lahvičku wasabi.

„Stále zjišťuji, kde mám své hranice. Zřejmě se budou nacházet někde u lidského masa. Nechtěl bych jíst ani živé savce,“ řekl Cole.

Na zatím posledním videu snědl živého štíra. Jak ale sám uvedl, jeho nejhorší zkušeností byl myší koktejl. Deset mrtvých myší, které měly sloužit jako potrava pro krajty, skončilo v mixéru. Výslednou narůžovělou tekutinu pak musel Cole vypít.

„Nejhorší byl ten smrad, z toho se mi zvedal žaludek,“ řekl Cole.

Lidé na něj reagují různě

„Reakce jsou vesměs pozitivní. Někteří lidé mi dávají návrhy, co jíst. Jiní se mnou nechtějí ani mluvit. Děti bývají nadšené, ptají se mě třeba, zda sním pavouka, když ho chytnou,“ řekl Cole.

Někteří lidé přesto považují Coleovy kousky za naprosto nechutné. Najdou se ovšem i tací, kteří Colea varují před nebezpečím, které mu hrozí, když jí brouky, hmyz a podobnou havěť.

„Nejdříve vždy prohledám internet, abych zjistil, zda už to přede mnou někdo zkoušel. Když jsem třeba snědl syrový ovčí mozek, bylo mi vcelku zle, ale to je pravděpodobně normální reakce na syrové maso,“ vysvětlil Cole, který se živí tím, že řídí a pronajímá typický britský dvoupatrový autobus v rámci sociální práce s mladistvými, uvedl deník Elmbridge Guardian.

Reklama

Výběr článků

Načítám