Hlavní obsah

Nudistická svatba? Na Sardinii to jde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radnice v San Vero Milis na západním pobřeží Sardinie povolila jako první obec v Itálii nudistické svatby. Zájemci o sňatek bez jakéhokoli oblečení se tady mohou nechat oddat na jedné z místních pláží.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Starosta obce Luigi Tedeschi si důkladně prostudoval příslušné zákony, opatřil nutná povolení a nechal vypracovat usnesení obecní rady, které umožňuje učinit z nudistické pláže Is Benas místo, kde se páry vydávají na společnou pouť životem.

Podnětem k rozhodnutí vedení obce se stalo přání jednoho snoubeneckého páru z Německa, který se chce na Sardinii koncem léta vzít. Zalíbila se jim právě Is Benas, která je jednou ze šesti úředně povolených nudistických pláží na Sardinii. Celá Itálie jich má 23.

„Sardinie je opravdovým rájem pro ty, kteří milují úzký kontakt s přírodou. A chceme také přispět k rozvoji aktivní a trvale udržitelné turistiky,“ vysvětlil Tedeschi.

Jeho iniciativu vřele uvítaly italské naturistické spolky, které propagují nudismus jako životní styl a pořádají festivaly vyznavačů kultury nahého těla. „Naturismus není exhibicionismus. Nikdo by si neměl myslet, že se ženíte či vdáváte nazí a pak šíříte své snímky na sociálních sítích. Fotografie zůstanou v kruhu rodiny a přátel,“ uvedl podle listu La Nuova Sardegna Maurizio Biancotti, mluvčí sdružení Anita.

„Stačí závoj, motýlek a kytice“

Tedeschiho označil za „osvíceného“ člověka a vyjádřil naději, že starosta k projektu upoutá projekt pozornost médií i veřejného mínění. „Víme, že se objeví stížnosti a že mnozí budou mluvit o exhibicionismu. Ale to nás nezajímá: naturismus je velmi zdravá životní filozofie,“ prohlásil Biancotti, který pracuje jako teolog a učitel náboženství.

Podle Pamely Deianaové, prezidentky sdružení Nudiverso, si lidé budou moci říci své ano „u moře a ve svitu slunce prožívat kulturu nahého těla“. „Stačí bílý závoj, motýlek a kytice,“ prohlásila podle listu La Stampa.

Nejlepší nudistické pláže světa

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám