Hlavní obsah

Novoroční oslavy v SAE stanovily pět světových rekordů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uvítání nového roku je ve Spojených arabských emirátech vždy pompézní událostí. A jinak tomu nebylo ani tentokrát, kdy země se svými ohňostroji pokořila celkem pět světových rekordů.

Foto: Profimedia.cz

Ohňostroj v Abú Zabí (ilustrační foto)

Článek

Tři ze světových rekordů byly stanoveny během novoročních oslav v Abú Zabí, konkrétně na festivalu šejka Zayeda, jenž se konal na předměstí Al-Wathba. Tamní ohňostroj byl největší co do objemu, formy i doby. Trval celých 40 minut, informuje server The National News.

Ačkoli si v Abú Zabí novoroční oslavy neodepřeli, vstup na festival doprovázela kvůli covidu striktní pravidla. Návštěvníci se museli při vstupu prokázat negativním PCR testem.

Další dva rekordy si připsala dvanáctiminutová show v emirátu Rás al-Chajma. Byly za ohňostroj spuštěný skrze drony na největší vzdálenost, ale také z největší výšky.

Tradičně velkolepé bylo přivítání roku 2022 i v Dubaji, kde se hlavní show soustředila na mrakodrapu Burdž Chalífa. Ve slavném hotelu Atlantis si hosté zase mohli ještě před půlnocí užít koncert britského zpěváka Robbieho Williamse.

Sbohem 2021! První ohňostroje už ve světě ozářily oblohu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám