Hlavní obsah

Nezapomněl na 28 let starý slib a rozdělil se s přítelem o stovky milionů

Novinky, tcs

Sliby starým přátelům znamenají víc než peníze. Dobře to ví i Thomas Cook. Když se dozvěděl, že vyhrál jackpot ve výši 22 milionů dolarů (497 milionů korun), okamžitě si vzpomněl na dohodu, kterou před 28 lety podáním ruky uzavřel se svým přítelem.

Foto: Wisconsin Lottery

Thomas Cook a Joseph Feeney s manželkami a výhrou

Článek

Psal se rok 1992 a dva přátelé Thomas Cook a Joseph Feeney ze státu Wisconsin se při jedné ze svých debat dohodli, že pokud někdo z nich vyhraje jackpot v loterii Powerball, s tím druhým se rozdělí půl na půl.

Dvacet osm let muži sázeli, ale ani jeden z nich nevyhrál. Až do teď. Na konci června Cook zjistil, že vyhrál jackpot ve výši 22 milionů dolarů (497 milionů korun). Muž si okamžitě vzpomněl na to, co si s kamarádem slíbili, a zavolal mu, aby mu oznámil radostnou novinu.

Konečně se dočkali. Po 38 letech sázení vyhráli manželé téměř 10 miliard

Koktejl

„To si ze mě děláš srandu?“ utrousil téměř oněmělý Feeney. Uvěřit tomu bylo pro něj málem těžší než pro Cooka.

Jamajčan si pro miliony přišel v masce Darth Vadera

Koktejl

Oba muži se dohodli, že částku si vyberou najednou. Což znamená, že dostanou výhru menší, „pouhých“ 16,7 milionu dolarů (377 milionů korun) po odečtení daní každému zůstane 5,7 milionů (128 milionů korun).

Ani jeden z přátel nemají žádné speciální plány, chtějí se však více věnovat rodině a cestovat.

Zatímco Feeney je už v důchodu, Cook se rozhodl skončit s prací, až když zjistil, že vyhrál. „Teď si můžeme dělat, co chceme. Neumím si představit lepší způsob, jak do důchodu odejít,“ uzavřel šťastný Cook, když si tento týden oficiálně výhru přebíral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám