Hlavní obsah

Nevěsta předstírala smrtelné nemoci, aby z gratulantů vymámila víc peněz

Novinky, Dagmar Plecháčová
Gainsborough

Terri Edkinsová z města Gainsborough na východě Anglie dlouhé měsíce předstírala, že je vážně nemocná, a to nejen před přáteli, rodinou a manželem, ale dokonce i před svými třemi malými dětmi. Krutou hru hrála jen proto, aby získala peníze a pozornost svého okolí. Žena nakonec i před svou svatbou prohlašovala, že jí zbývá už jen šest měsíců života. Chtěla od soucitných hostů vylákat více peněz.

Foto: Profimedia.cz

Terri Edkinsová

Článek

Zahrávání si s city blízkých třiadvacetileté Edkinsové neznalo mezí. Tvrdila, že trpí nádorem na mozku, rakovinou kostí a leukémií. Angličanka si pro větší věrohodnost oholila vlasy a na hlavě nosila šátky. Nakonec však o jejím zdravotním stavu vznikly pochybnosti, které se nakonec potvrdily. Edkinsová je nyní obviněna hned ze tří podvodů, uvedl britský Daily Mail.

Její o rok starší manžel Lawrence také nic netušil a obětavě pořádal nejrůznější dobročinné akce, jen aby se mu podařilo našetřit na údajnou Terriinu léčbu v USA, která měla stát v přepočtu 840 tisíc korun. Celá lež začala v létě minulého roku, když Terri přišla se zprávou, že jí byla diagnostikována rakovina kostí a nádor na mozku, v říjnu se pak konala svatba s Lawrencem. Zanedlouho poté si k výčtu nemocí přidala i leukémii.

Peníze z akcí se jen hrnuly

Poté, co se provalilo, že žena záměrně brala peníze za dobročinné akce pořádané kvůli ní, ji příští měsíc čeká soud. Na podobné události, kdy se za účelem získat finanční prostředky hrál fotbalový zápas a vybralo se téměř 17 tisíc korun, se Edkinsová nezdráhala přede všemi začít se srdceryvným proslovem.

„Všechno, co chci, je jen více času s mými dětmi a manželem. Kdybych nebyla vdaná a neměla děti, nejsem si jistá, jestli bych to už nevzdala. Ale téměř před rokem mi řekli, že mi zbývá už jen šest měsíců, a stále jsem tady, takže každý den je vlastně bonus a já jsem velice ráda, že moje děti jsou pořád ještě malé na to, aby pochopily, co se děje. To mě také drží nad vodou. Jsem vážně moc vděčná všem, kteří se mi snaží pomoci, protože je to v podstatě moje poslední šance,“ říkala tehdy podvodnice.

Foto: Profimedia.cz

Terri a Lawrence Edkinsovi

Falešné jednání své snachy nechápala ani jednašedesátiletá Susan Gibbsová, matka Lawrence Edkinse. „Nemůžeme tomu uvěřit, tolik lidí jí pomohlo. Teď musíme chodit kolem nich a říkat, co se stalo. Lawrence o tom neměl tušení. Je šokovaný a naštvaný,“ sdělila Gibbsová, která dodala, že její syn jezdil s Terri na údajné chemoterapie a pokaždé čekal před nemocnicí.

Přestože Edkins uvažoval, že svou ženu opustí, nakonec s ní zůstal. Soudní jednání s jeho manželkou začne příští měsíc. Obvinění padlo ze strany nemocnice St John’s, obchodního domu Tesco, který daroval dresy fotbalovému týmu hrajícímu charitativní zápas, i od samotného klubu týmu Gainsborough Lions.

Foto: Profimedia.cz

Terri si oholila vlasy a z hlavy nesundávala šátek, aby její nemoci vypadaly věrohodně.

Reklama

Výběr článků

Načítám