Hlavní obsah

Neumí ani mluvit, přesto se stal starostou

Novinky, nčs

Teprve sedmiměsíční batole Charlese McMillana vybrali v malém městečku Whitehall v Texasu do funkce čestného starosty. Charlie sice ještě neumí mluvit, přesto má už i své vlastní politické heslo.

Foto: Profimedia.cz

Heslo Make America kind again (Udělejme Ameriku znovu laskavou) je velmi podobné heslu z předvolební kampaně Donalda Trumpa - Make America great again (Udělejme Ameriku znovu skvělou).

Článek

V městečku, kde žije komunita čítající pouze několik stovek obyvatel, je tradicí, že post čestného starosty se každoročně draží za pomoci dobrovolných hasičů.

Letošní aukci ovládl díky svým rodičům právě Charlie, který se tak stal nejmladším starostou ve Spojených státech, jak uvedla americká televize KBTX.

Charlieho adoptivní otec Chad McMillan označil za hlavní výhodu svého syna jeho nerozlišování lidí napříč politickým spektrem. „Je mu jedno, jestli je někdo republikán nebo demokrat. Má rád bez výjimky každého,” řekl.

Inaugurace se v malém městě zúčastnilo asi 150 lidí, na které starosta Charlie zíral v malém obleku s nevinným dětským výrazem. „Stál tam na pódiu se svými rodiči a pozoroval, co se okolo něj děje. Celé to bylo výborně zorganizované jeho rodiči. Každý si ho chtěl pochovat a projít se s ním, láska byla všude ve vzduchu,” podotkl starosta Josh Fultz, Charlieho o 41 let starší kolega z nedalekého městečka.

Make America kind again

Došlo i na improvizovanou přísahu, ve které se chlapec prostřednictvím rodičů zavázal ochraňovat svoje město, ale také být hodný na kamarády z dětského hřiště. „Budeme prosazovat hlavně vstřícnost a toleranci,” uvedla Charlieho matka Nancy.

Asi by to nebyl pořádný politik, kdyby neměl své vlastní heslo. Charlie našel inspiraci u současného amerického prezidenta Donalda Trumpa, který burcoval „Make America great again” (Čiň Ameriku opět velikou). Chlapcovým heslem je: „Make America kind again!” (Čiň Ameriku opět laskavou)

Reklama

Výběr článků

Načítám