Hlavní obsah

Netradiční migrace na polsko-ukrajinské hranici. Cílem je tráva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod rouškou noci na sobotu se skupina osmi polských ovcí vydala přes střeženou hranici mezi Polskem a Ukrajinou a jala se tam spásat trávu. Podle polských pohraničníků jde o recidivu tohoto konkrétního ovčího stáda, neboť je to už jeho druhý, tentokrát úspěšný, nelegální přechod státní hranice. Informoval o tom server Ukrajinské noviny s odkazem na polské rádio RMF24.

Netypická migrace na polsko-ukrajinské hraniciVideo: Polská pohraniční stráž

 
Článek

Informace o „neobvyklém překročení polsko-ukrajinských hranic“ poskytla polská pohraniční stráž. Ovce překročily hranice nedaleko Korczowy na jihovýchodě země.

„Naše bezpečnostní zařízení nám hlásila přiblížení se postav k hraniční linii. Na monitorech jsme zjistili, že jde o stádo ovcí. Zvířata překročila hranici a začala se pást. Uniformovaní příslušníci, kteří příhraniční oblast a její obyvatele znají, informovali majitele ovcí. Ty se na jeho zavolání po nějaké době vrátily do Polska,“ uvedl mluvčí pohraniční stráže Piotr Zakielarz, který doplnil, že ovce skončily v ohradě.

Zakielarz podotkl, že v tomto případě lze mluvit o recidivě, protože stejná skupina ovcí se už jednou na hranici objevila. „Jak se ukázalo, není to první expedice tohoto ‚týmu‘ za státní hranice. Ani ne před dvěma týdny se ovce dostaly až k hraniční silnici. Tu tehdy nicméně nepřekročily,“ doplnil poručík Zakielarz.

Stádo ovcí v Řecku spáslo přes 270 kilogramů konopí, skákaly výše než kozy

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám