Hlavní obsah

Nepochopil, že je to apríl. Na čelo si nechal vytetovat logo restaurace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filipínská restaurace Taragis je na sociálních sítích známá vypisováním různých výzev, ale letos na apríla to možná zašlo až příliš daleko. Firma ve svém aprílovém žertíku nabízela finanční odměnu každému, kdo si na čelo nechá vytetovat její logo, a jeden muž to skutečně udělal.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Filipínská takojaki restaurace Taragis přišla letos na apríla s poněkud nepovedeným žertem. Na sociálních sítích totiž vypsala výzvu, v níž nabízela 100 tisíc filipínských pesos (42 tisíc korun) každému, kdo si na čelo nechá vytetovat její logo. Jeden z fanoušků ovšem nepochopil, že jde o aprílový žert a skutečně zamířil do tetovacího salonu.

„Poslal jsem vám zprávu. Už se na tom pracuje, počkám na vaši odpověď,“ napsal pod aprílový příspěvek blíže neurčený muž, jenž svá slova podložil i fotografií. A ačkoliv Taragis svůj příspěvek zanedlouho smazal, škoda již byla napáchána.

Reakce lidí byly smíšené, ale většina z nich se postavila na stranu nebohého muže. Většinou firmu obviňovali z nezodpovědnosti, a někteří dokonce vyjádřili záměr hnát ji k soudu. Na druhou stranu se však objevily také hlasy zdůrazňující individuální odpovědnost každého jedince a také potřebu zvýšit on-line gramotnost ve filipínské populaci.

Do značné míry však také jde o důsledek kulturní odlišnosti, poznamenal web Inquirer. Mnoho Filipínců totiž nezná západní zvyky, jako je například právě apríl a s ním spojené žerty. A potetovaný muž pravděpodobně patřil do této skupiny.

Lidé navíc upozorňují také na nepříliš dobrou ekonomickou situaci v zemi, kdy mnoho lidí počítá takřka doslova každé peso. „V časech vysoké inflace většina Filipínců nutně potřebuje peníze a udělá pro ně cokoliv,“ tvrdí jeden z komentujících.

Restaurace odpovědnost odmítá

„Kdybychom byli v USA, byl by z toho okamžitě velký soudní proces,“ napsal další. Mnoho uživatelů pak ve svých komentářích označovalo také profil předsedy filipínského senátu Raffyho Tulfa, aby k případu přitáhli pozornost vysokých politiků.

Obecně mezi lidmi převažuje přesvědčení, že zodpovědnost je plně na straně restaurace Taragis, ale ta to samozřejmě odmítá. „Je přece apríl. Nevěřte nikomu a ničemu. Stejně jako kterýkoliv jiný den. Opakujeme, že Taragis nenese žádnou odpovědnost za události, k nimž došlo. Děkujeme,“ napsala firma v pozdějším prohlášení.

Příliš děsivá i na Halloween. Žena s 800 tetováními si stěžuje, že ji nezvou na večírky

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám