Hlavní obsah

Med s viagrou zabavili v německém supermarketu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obsah sklenice s medem měl pomoci mužům vyřešit problémy v ložnici. Majitel supermarketu ve městě Biberach an der Riss na jihozápadě Německa, který produkt nabízel, má teď ale problém sám. S celníky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Med totiž obsahoval sildenafil, účinnou látku medikamentů na potenci, jakým je například viagra. V Německu stejně jako v řadě dalších zemí Evropské unie je prodej zmíněných léků vázán na lékařský předpis.

Úředníci celní správy se vydali do supermarketu na rutinní kontrolu. Prověřovali, zda prodejce správně zdaňuje čaj a kávu.

Narazili přitom na med ve sklenicích, který jim z nějakého důvodu připadal podezřelý. Po prověření obsahu zjistili, že produkt je „střižený“ látkou na povzbuzení potence, a veškeré zásoby o celkové váze několika kilogramů prodejci zabavili.

Šestačtyřicetiletý majitel obchodu se nyní zodpovídá z porušení zákona o léčivech a musí počítat s tučnou pokutou. Mluvčí regionální úřadovny celní správy v Ulmu podle deníku Bild potvrdil, že zabavené zboží pochází z Turecka. Tam jsou léky na potenci ve volném prodeji.

Španělská policie zatkla kněze podezřelého z obchodování s viagrou

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám