Hlavní obsah

Německý zájezd vypil na Mallorce 1234 piv za dvě a půl hodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá cestovní kancelář zorganizovala výlet na Mallorcu, jehož jediným účelem bylo získání rekordu v počtu vypitých piv. Účastnící zájezdu chtěli překonat pár měsíců starý rekord, který ustavila jiná skupina Němců.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Skupina 55 Němců dorazila za rekordním pokusem na Mallorku na konci října a její členové se předem neznali. Bylo mezi nimi i třináct žen. Celou akci zorganizoval podnikatel v cestovním ruchu Kai-Uwe Kahmann, jenž se rozhodl zprostředkovat překonání pivního rekordu z letošního července, kdy rovněž na Mallorce jiná skupina Němců zapsala krásně symetrických 1111 kusů.

Účastníci říjnového pokusu si stanovili rovněž velmi sympatické číslo, konkrétně tedy 1234 piv. Podle webu Majorca Daily Bulletin začali s konzumací v 10:32 a ve 12:54 byli na suchu. Hlavní organizátor Kahmann však sdělil, že původní plán byl o necelou hodinu a půl kratší.

Dvaašedesátiletý podnikatel dále doplnil, že rekordní zápis proběhl v příjemné atmosféře, aniž se někdo vymkl kontrole. A to ani přesto, že v průměru vycházelo 22,4 piva na jednoho rekordmana.

Z českého pohledu je však celý rekord značně devalvován skutečností, že se podle Majorca Daily Bulletinu podávala piva o objemu pouze 0,2 litru. Zajímavá je tak alespoň celková útrata. Ta se vyšplhala na částku 2838,20 eura (přibližně 70 tisíc korun), jedno pivní dvoudeci tak stálo 2,30 eura (57 korun).

Kai-Uwe Kahmann také doplnil, že noví rekordmani měli z překonání rekordu velkou radost, a svůj úspěch se tedy přesunuli oslavit do jiného podniku, přičemž druhý den někteří z nich svou kondici začali udržovat zodpovědným tréninkem již od brzkých dopoledních hodin.

Piják roku. Brit se rozhodl vypít 2000 půllitrů za 200 dnů

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám