Hlavní obsah

Německý ministr financí schytal na sjezdu strany od kolegyně úder do rozkroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pikantní moment zažili v pátek delegáti sjezdu německých liberálů (FDP) v Berlíně. Místopředsedkyně strany Nicola Beerová (53), která je také místopředsedkyní Evropského parlamentu, nechtěně udeřila rukou do nejslabších míst šéfa partaje a spolkového ministra financí Christiana Lindnera (44).

Foto: Nadja Wohlleben, Reuters

Nicola Beerová a Christian Lindner na pátečním jednání sjezdu FDP v Berlíně

Článek

Stalo se to ve chvíli, kdy se oba střídali u řečnického pultu. Pro Lindnera šlo zjevně o bolestivý zásah, protože sebou trhnul a na krátko se ohnul. Zachoval ale dekorum, vyloudil úsměv na tváři a Beerovou, která se mu ihned omluvila, napůl objal. Učinil tak na znamení, že je „vše v pořádku“, informoval list Bild, který článek opatřil titulkem „překvapivý vajíčkový útok na Lindnera“.

Lindner předtím vyzval delegáty k potlesku pro Beerovou, která funkci místopředsedkyně FDP brzy opustí. Lindnera delegáti sjezdu, který skončí v neděli, potvrdili v nejvyšší stranické funkci na další dva roky.

Německo nebude souhlasit se zákazem spalovacích motorů

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám