Hlavní obsah

Největší jedlík spořádal za hodinu 55 knedlíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VARNSDORF

Už pošesté dnes pokořil všechny účastníky soutěže jedlíků Varnsdorfský otesánek její organizátor Miloš Janček. Za hodinu spořádal 55 knedlíků s gulášovou omáčkou. Pokus o rekord mu ale nevyšel, drží jej z roku 2004 se 65 knedlíky Kamil Hamerský.

Článek

Absenci Hamerského a dalšího z favoritů Miroslava Helebranda označil Janček za slabinu jinak vydařeného osmého ročníku soutěže. "Oba borce jsem zval. Je škoda, že nedorazili. Druhý muž v pořadí dokázal sníst jen 38 knedlíků, takže místo hlídání soupeřů jsem se mohl soustředit jen na překonání rekordu. Nu, nevyšlo to," řekl.

Poprvé v historii se klání zúčastnily ve vlastní kategorii i ženy. Se 22 snězenými knedlíky opanovala soutěž Alena Dančová z Varnsdorfu. Stejně jako Janček byla za svůj výkon odměněna sudem piva.

Novinkou byla letos i gulášová omáčka, v předchozích ročnících si soutěžící pochutnávali na svíčkové. "Když už soutěž organizuji, tak jsem si řekl, že budeme jíst, co chutná mně," vysvětlil Janček.

Na soutěž se prý speciálně nepřipravoval. "Dřív jsem se rozcvičoval třeba tak, že jsem koupil půl kilogramu špaget. Po uvaření zvýšily hmotnost na dva kilogramy a já je pak na posezení snědl. Zjistil jsem ale, že během těchto cvičných pokusů sním daleko více než v samotné soutěži. Tak jsem toho nechal. Teď prostě jen přijdu, sním a zvítězím," dodal.

Janček je obávaným soupeřem i obdobného klání na zámku Červený Hrádek na Chomutovsku, které se loni přestěhovalo do areálu chomutovského zooparku. V tamní soutěži ve snězení co největšího počtu knedlíků se svíčkovou omáčkou zvítězil už čtyřikrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám